You are currently viewing Скрининг за рак на млечната жлеза

Скрининг за рак на млечната жлеза

МБАЛ Тутракан получи апаратура BRASTER PRO и 100 броя безплатни изследвания, дарени от Сдружение „Виенски клуб”, което на своя двадесети благотворителен Виенски бал събра средства за апаратура BRASTER PRO за лечебните заведения в градовете Видин, Лом, Свищов,Тутракан и Силистра. BRASTER PRO е медицинско устройство, което използва контактната термография и термодермалния ефект за откриване на температурни изменения на повърхността на гърдите. С помощта на апарата се извършва скрининг за установяване на рак на гърдата в ранен стадий.

Изследването се характеризира с висока степен на точност, без да причинява облъчване и болка, с възможност за откриване на много малки промени в млечната жлеза с размери от 3 мм. Иновативен метод за всички жени, независимо от възрастта на жената, размера и тъканта на гърдите, лесен и бърз, отнема не повече от 15 минути.
След извършване на изследването, то бива изпращано към телемедицински център във Варшава, Полша, снабден със сертифициран софтуер за автоматичен анализ на постъпилите изследвания.В телемедицинския център работят и специално обучени медицински специалисти, които дават допълнително мнение в случай на получен резултат с регистрирана аномалия.
След извършване на изследването, резултатът се генерира в системата в срок от няколко минути до 48 часа, взависимост от регистрираните температурни аномалии и необходимостта от анализ и разчитане на резултатите от специалист.
Всички положителни резултати не са окончателна диагноза, а следва резултатите да се препотвърдят от последващи изследвания – ехография или мамография, или в консултация със специалист.

Основният начин за установяване на рак на гърдата в ранен стадий е редовния скрининг. Колкото по-рано бъде установен ракът, толкова по-големи са шансовете за неговото излекуване. Профилактиката на това заболяване е важна за нашето здраве.

Профилактичните прегледи се извършват след предварително записване на телефон 0866 61938